Perayaan 30 Tahun PSSCMUIAM

days
0
-21
-1
hours
-2
-3
minutes
0
-9
seconds
-1
-6

Berita Terkini

  • PERTABALAN KEBAWAH DULI YANG MAHA MULIA SERI PADUKA YANG DI-PERTUAN AGONG XVI
  • ULANG TAHUN  KELAHIRAN YM DATUK HAJI MAIDEEN BIN KADIR SHAH, GURU UTAMA DAN PRESIDEN PSSCM
  • KUNJUNGAN HORMAT KE PEJABAT TIMBALAN REKTOR BAHAGIAN PENGANTARABANGSAAN DAN JARINGAN GLOBAL UIAM GOMBAK
  • Datuk Dr. Mohd Daud Bakar as the 8th President of IIUM

ULANG TAHUN KELAHIRAN YM DATUK HAJI MAIDEEN BIN KADIR SHAH, GURU UTAMA DAN PRESIDEN PSSCM

Written by Exco PSSCMUIAM on . Posted in Berita, Ucapan

Selamat Menyambut Hari Ulang Tahun Kelahiran buat YM Datuk Hj Maideen bin Kadir Shah, Guru Utama dan Presiden Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia PSSCM.

Semoga Allah kurniakan Guru Utama kami Kesihatan yang baik, Usia yang Diberkati, Kejayaan di dunia dan kejayaan di akhirat.

Terima kasih YM Datuk kerana memimpin kami dan PSSCM.

Kami warga PSSCM mendoakan semoga Allah kurniakan segala kebaikan yang terbaik buat YM Datuk dan seluruh ahli keluarga.

Aamiin

KUNJUNGAN HORMAT KE PEJABAT TIMBALAN REKTOR BAHAGIAN PENGANTARABANGSAAN DAN JARINGAN GLOBAL UIAM GOMBAK

Written by webteam on . Posted in Aktiviti, Berita, UIAM Gombak

11 JULAI 2019- Alhamdu Lillah, dengan izin Allah S.W.T, dengan syafaat junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w, dengan berkat guru-guru, serta karamah dan hikmah kedua ibu bapa, Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Gombak (PSSCMUIAM) telah mengadakan kunjungan hormat ke Pejabat Timbalan Rektor bahagian Pengantarabangsaan dan Jaringan Global.

Kunjungan ini telah disambut oleh Timbalan Rektor, Prof. Dr. Nor Faridah binti Abd Manaf. Wakil daripada PSSCMUIAM yang terlibat ialah Tn. Hj. Kaharuddin bin Abd Rahman, Penolong Setiusaha 1 PSSCM, En. Mohd Fuad bin Arshad, Penyelia PSSCMUIAM, Sdr. Amzanil Shah bin Arnizam Shah, Yang di-Pertua PSSCMUIAM Gombak dan wakil Jawatankuasa PSSCMUIAM Gombak.

Kunjungan ini bertujuan untuk membincangkan satu  kerjasama ke arah mengantarabangsakan Seni Silat Cekak Malaysia dengan menjadikan pelajar antarabangsa di UIAM sebagai sasaran untuk belajar Silat Cekak. Pertemuan ini berjalan dengan baik dan mendapat respon yang baik dari Timbalan Rektor.

Sekalung penghargaan diucapkan kepada Timbalan Rektor, Prof. Dr. Nor Faridah bt Abd Manaf atas kesudian meluangkan masa. Jutaan terima kasih juga kepada YM Guru Utama dan seluruh ahli yang sentiasa mendoakan kejayaan dan berusaha bagi memartabatkan Seni Silat Cekak agar terus berkembang sehingga peringkat dunia. Diharapkan dengan kunjungan ini usaha mengantarabangsakan Silat Cekak akan berjaya pada masa hadapan.

Terima kasih.