Perayaan 30 Tahun PSSCMUIAM

days
-8
-4
hours
0
-5
minutes
-5
-4
seconds
0
-3

Berita Terkini

  • Selamat Hari Guru Diucapkan Kepada Seluruh Guru-Guru di Malaysia. Ikhlas Daripada Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia Universiti Islam Antarabangsa Malaysia
  • SAMBUTAN 30 TAHUN PSSCMUIAM
  • 30 YEARS CELEBRATION OF PSSCMIIUM

SAMBUTAN 30 TAHUN PSSCMUIAM

Written by webteam on . Posted in Uncategorized

SAMBUTAN 30 TAHUN PSSCMUIAM

PSSCMUIAM telah menganjurkan Sambutan 30 Tahun PSSCMUIAM. Sambutan ini telah berjalan sepanjang seminggu bermula dari 25 Mac hingga 30 Mac 2019. Kehadiran bagi setiap program melibatkan ahli~ahli PSSCM di seluruh negara dan juga kelab-kelab pelajar yang ada di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Gombak.

Sepanjang minggu ini, pelbagai aktiviti telah dijalankan. Antaranya, Majlis Pembukaan yang telah dijalankan pada 25 Mac 2019. Majlis telah dirasmikan oleh Encik Subki Bin Ahmad, Penolong Pengarah Hal Ehwal dan Pembangunan Pelajar.

Sambutan diteruskan lagi dengan pengisian persembahan dari seni bela diri yang lain pada Warrior Night yang dijalankan pada 27 Mac.

Kemudian, majlis Selawat Hour telah dianjurkan pada 28 Mac 2019. Kumpulan selawat Al-Hawariyyun telah dijemput bagi mengetuai alunan selawat. Selawat Hour telah diadakan bagi memperingati Rasulullah s.a.w serta perjuangan Baginda.

Pada 29 Mac 2019 pula, program Career Talk telah dijalankan. Dato Mohd Khalis bin Abdul Rahim, Ketua Sumber Kemanusiaan Malaysia Airline System (MAS) telah dijemput bagi mnyampaikan perkongsian pengalaman yang bertajuk β€œIntegriti dalam Kerjaya”

Seterusnya, pada 30 Mac 2019, Seminar Budaya Teras Perpaduan Ummah telah dijalankan bertempat di Auditorium Utama, Kulliyyah Kejuruteraan UIAM.

Program dimulakan dengan pembentangan oleh Dr. Mastor bin Surat yang bertajuk Budaya Membangun Tamadun Ummah.

Seterusnya, program diteruskan dengan Majlis Perasmian yang disempurnakan oleh Professor Emeritus Tan Sri Dato Dzulkifli Abdul Razak, Rektor UIAM.

Majlis kemudiannya diteruskan dengan slot kedua yang bertajuk Relevankah Budaya Dalam Modenisasi yang disampaikan oleh Prof Supyan & Dr Zulkifli Hassan.

Pada sebelah petang pula telah program diteruskan dengan slot pembentangan yang ketiga bertajuk Sinergi Agama dan Budaya Dalam Perpaduan Ummah oleh Prof. Madya Ar. Dr. Hj. Abdul Majid bin Ismail dan Prof. Abdel Aziz bin Berghout.

Majlis ini dihadiri oleh ahli-ahli PSSCM dari seluruh negara.

Sekalung penghargaan diucapkan kepada pihak pentadbir UIAM terutamanya kepada Rektor UIAM, Jabatan Hal Ehwal Pelajar, serta jabatan-jabatan yang lain atas sokongan yang telah diberikan kepada sambutan ini. Tidak lupa juga, barisan ahli jawatankuasa program dan pihak~pihak yang terlibat sama ada yang membantu secara lansung atau tidak lansung. Diharapkan ahli-ahli PSSCMUIAM dan PSSCM seluruhnya beroleh manfaat dari sambutan ini.

Written by webteam on . Posted in Uncategorized

MAJLIS PERAYAAN SAMBUTAN 30 TAHUN PSSCMUIAM

KINI SUDAH BERMULA!

Sekitar majlis pembukaan perayaan 30 tahun PSSCMUIAM yang dirasmikan oleh En. Subki bin Ahmad Penolong Ketua Pengarah Bahagian Pembangunan dan Hal Ehwal Pelajar, UIAM. Nantikan program seterusnya daripada kami selepas ini. Rasai debarannya!

#30yearsPSSCMIIUM

#Bersama&Bersatu

30 YEARS CELEBRATION OF PSSCMIIUM

Written by webteam on . Posted in Uncategorized

[ 30 YEARS CELEBRATION OF PSSCMIIUM ]
πŸŽ‰πŸŽ‰βœ¨βœ¨

Assalamualaikum wbt Everyone!! πŸ’«

Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia International Islamic University Malaysia would like to present to you an outstanding event which are coming soon!! πŸŽ‰πŸŽ‰πŸŽ‰

The 30 Years Celebration of PSSCMIIUM
Date : 25th March 2019 until 30th March 2019

We are excited to bring you enclosure into this memorial celebration with various event that will be held which are :

πŸŽͺ (CULTURAL EXHIBITION BOOTH)
Date : 25 until 28 March 2019
Venue : IIUM Riverside

πŸ•Œ (IIUM SELAWAT HOURS)
Date : 28 March 2019
Venue : Mini Auditorium

🎀 (CAREER TALK)
Date : 29 March 2019
Venue : Main Auditorium ,Kuliyyah of Engineering

πŸŽ₯ (MALAY HERITAGE SEMINAR)
Date : 30 March 2019
Fees : RM70
Venue : Main Auditorium, Kuliyyah of Architecture & Environmental Design (KAED)

Payment can be made to our person in charge
Name: SITI RAHE BINTI MAAROF
Acc No: 1562 2628 7125 (Maybank)
Reciept Reference : (Kelas Latihan – 30PSSCMUIAM)

We are so delightful to invite you to come and enlighten this celebration together with us! Don’t forget to join us and keep on following our promotion!!
πŸ’“πŸ’“πŸ’“

Register now via this link πŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌπŸ‘‡πŸΌ
https://goo.gl/forms/la3RTwLbXOMjJlow2

Any inquiries, kindly contact us :

🌸 Sis Auni : http://www.wasap.my/601117984031/Sambutan30tahunPSSCMUIAM

🌸 Sis Qudsiyyah : http://www.wasap.my/601136811510/Sambutan30TahunPSSCMUIAM

STAY TUNED!! πŸ’«πŸ’«πŸ’«

Brought to you by,
Persatuan Seni Silat Cekak Malaysia,
International Islamic University Malaysia